• Kelderklasse-kraker tussen Winkel en Nieuwe Niedorp: spanning, strijd en feest

  In de kop van Noord-Holland is de wedstrijd tussen vv Winkel en vv Nieuwe Niedorp de kraker van het jaar. Beide sportparken liggen slechts een paar kilometer van elkaar verwijderd. De rivaliteit tussen de nummers acht en negen van de zaterdag vierde klasse is groot.

  Bron: NH Nieuws https://www.nhnieuws.nl/nieuws/327236/kelderklasse-kraker-tussen-winkel-en-nieuwe-niedorp-spanning-strijd-en-feest

  Bekijk video

  Amateurderby in de Noordkop tussen Winkel en en Nieuwe Niedorp - NH Sport/Martijn Kramer

  De twee ploegen speelden voor het laatst in 2012 een officiĆ«le wedstrijd tegen elkaar. Daarom was de spanning bij deze derby nog groter dan normaal. "Alle spelers kennen elkaar ook van het werk, het dorp of van het voetbal. Deze pot wil je niet  verliezen", zo vertelt Winkel-voorzitter Aike Minnes. 

  "Ik denk niet dat ik vanavond nuchter naar huis ga"

  Winkel-speler Bob Schaap
   

  Feestavond

  Om de wedstrijd een speciaal tintje te geven tuigden de selectiespelers van Winkel een hele feestavond op. "We hebben een DJ en een zanger geregeld. Het wordt een groot feest en ik denk niet dat ik vanavond nuchter naar huis ga", zo legt speler Bob Schaap uit.

  NH Sport volgde de derby van dichtbij. De camera was welkom in beide kleedkamers en registreerde de hoogte- en dieptepunten van deze kelderklasse-kraker. 

  Bron: NH Nieuws https://www.nhnieuws.nl/nieuws/327236/kelderklasse-kraker-tussen-winkel-en-nieuwe-niedorp-spanning-strijd-en-feest