• Nieuws van voetbalvereniging Winkel

  Om te proberen de opmars van het Coronavirus zoveel mogelijk te vertragen werd op 12 maart  aangekondigd dat voetbalwedstrijden en trainingen niet langer toegestaan werden. Plotsklaps geen wedstrijden meer, geen trainingen, geen bestuurs- en commissievergaderingen, geen sociale contacten binnen en buiten de lijnen, helemaal niets en dan kwam in de eerste week van april het bericht van de KNVB dat als gevolg van de maatregelen van het kabinet, de lopende competitie helemaal niet meer uitgespeeld zal worden.

  Voor ons logisch en duidelijk. We zullen er mee moeten omgaan en dat doen we ook. Alle voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, teams samenstellen, teamindelingen, begeleiders, trainers en al dat soort dingen gaan gewoon door. Veel vrijwilligers, commissie- en bestuursleden blijven in touw.

  Ook hebben we het jaarlijkse “groot onderhoud” aan de velden, wat normaal gesproken altijd pas na afloop van de competities kan plaats vinden, naar voren gehaald. De velden zijn behandeld, ingezaaid en bemest en vanwege de droogte vindt er al beregening plaats. De onderhoudsploeg zit niet stil. Weliswaar op gepaste afstand van elkaar, maar zij zijn druk in de weer.

  Dit betekent dat we in de zomer een prachtige grasmat hebben, waar in principe op gespeeld kan worden. Zodra de technische lock down afgelopen is, gaan we kijken of we in de zomer iets kunnen organiseren. Onderlinge wedstrijden, oefenwedstrijden, toernooien wat dan ook. Natuurlijk zullen we rekening houden met het 6-tallen voetbal in het park, maar de kansen zijn er.

  Financieel is dit geen goed seizoen. We missen immers de inkomsten uit de omzet van onze kantine en bovendien hebben we nogal wat goederen ingekocht, die een beperkte houdbaarheidsdatum hebben, maar als vereniging zijn we robuust genoeg om dit te overleven.

  Voor veel van onze sponsoren is deze tijd ook geen gemakkelijke tijd. Gedwongen sluiting, lagere omzet bij doorlopende kosten, etc., etc. De krantenberichten staan er bol van.

  We sluiten ons dan ook volledig aan bij alle acties en oproepen om de lokale bedrijven zoveel mogelijk te steunen en daar waar mogelijk lokaal je inkopen te doen. In goede tijden weten we elkaar te vinden, maar ook in de minder goede tijden moeten we elkaar ondersteunen.

  Wij zijn erg blij dat het bestuur van het Niedorper Weekblad een zogenaamde Paaseditie uitbrengt en ons op deze manier de gelegenheid biedt om al onze leden, supporters, sponsoren, vrijwilligers en alle bijbehorende familieleden een hart onder de riem te steken.

  Wij wensen iedereen heel veel sterkte de komende nog lastige maanden. Wij als vereniging houden ons zoveel als mogelijk aan de richtlijnen van de regering en het RIVM en dan zien we elkaar weer of in de zomer op en rond de velden of anders in ieder geval bij de start van het nieuwe seizoen.

  Een sportieve groet van het bestuur van de v.v. Winkel