• Wat doe jij voor de club?

  De zoektocht is gestart! Maak anderen bij VV Winkel blij met jouw talent. Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Bas (06-21908912) of Pascha (06-11395397). Of stuur een e-mail naar vrijwilligersvvwinkel@gmail.com. Iedereen is nodig, klik hier voor de openstaande vacatures.

  "Alles voor de vereniging"

  Wanneer je de kantine inloopt zijn daar drie personen eigenlijk altijd achter de balie te vinden. Één van hen is Angelique Bijvoet. Sinds ongeveer acht jaar regelt zij onder andere de kantinediensten voor de zondag. Daarnaast maakt ze ook schoon, wast ze elke week voor Dames 1 en organiseert ze voor alle extra activiteiten dat er mensen achter de bar staan. Helaas zijn er vaak te weinig mensen, waardoor ze toch wel heel vaak zelf weer achter de bar belandt.

  Samen met de andere meiden van de kantine hebben wij als motto: "Alles voor de vereniging". We proberen alles zo goedkoop mogelijk in te kopen en in het weekend is het natuurlijk zaak om in een korte periode zo veel mogelijk winst te maken. Dat is ook het leukste; wanneer je na een het weekend een bepaalde omzet hebt gedraaid.

  Gezelligheid
  Daarnaast gaat het natuurlijk vooral om de gezelligheid. Als je achter de bar staat leer je toch iedereen beter kennen. Wat minder leuk is, is dat er veel wordt afgezegd. Niet door de vrijwilligers hoor, maar door de seniorenteams in de ochtend. In principe hoeft elk seniorenlid maar één keer per jaar een ochtenddienst te draaien, maar dat wordt toch wel vaak afgezegd. Als dat op het laatste moment is, dan moet ik zelf weer staan.

  Iedereen kan het
  We hebben zeker extra mensen nodig, want ook de middagteams op zondag (en zaterdag) worden steeds kleiner. Laatst heb ik ook weer van twee teams één team moeten maken. Dat betekent toch dat iedereen weer vaker moet staan. Als we genoeg mensen hebben dan is het eens in de zes of acht weken dat je een kantinedienst draait. Dat is net een mooi aantal als je het mij vraagt. Maar dan moeten er wel weer nieuwe mensen bijkomen.

  We hebben mensen nodig en het is hartstikke leuk. Iedereen kan het ook, geloof mij. Dat is vaak het argument: "Ik kan dat niet hoor". Maar iedereen kan een tosti maken of een biertje tappen. En het rekenen gebeurt nu door de iPad, dus ook daar hoeft niemand meer bang voor te zijn. Laten we hopen dat de nieuwe vrijwilligers het net zo leuk gaan vinden als ik.

   

  "Ze noemen me ook wel een grasofiel"

  Dirk van Baaren is al ruim 35 jaar vaste supporter van vv Winkel. Nu ook zijn drie kinderen voetballen bij de club zijn hij en zijn vrouw Miranda betrokken ouders. Als adviseur binnen de agrarische sector heeft Dirk veel over gras geleerd. Deze kennis gebruikt hij om de velden het hele jaar door bespeelbaar te maken. Begin met Dirk een gesprek over gras, en deze grasofiel vertelt alles vol enthousiasme.

   "Sinds 2015 zijn alle voetbalclubs binnen voormalig Gemeente Niedorp geprivatiseerd. Dit betekent dat de voetbalclubs zelf verantwoordelijk zijn voor de conditie van de velden en zelf de velden moeten onderhouden. vv Winkel is hier voortvarend mee aan de slag gegaan.

  Als het voetbalseizoen half juni is afgelopen begint voor de onderhoudsploeg het werk. We hebben dan acht weken de tijd om de velden weer in perfecte conditie te krijgen. Om dit tot stand te brengen moet er veel werk verzet worden. De werkzaamheden bestaan uit verticuteren, bezanden, doorzaaien, korreldressen, rollen, kriebeleggen, bemesten, grasmaaien en natuurlijk beregenen.

  Een aantal van deze werkzaamheden worden gedaan door de loonwerker, maar de onderhoudsploeg probeert zo veel mogelijk in eigen hand te houden. Dit bespaart de club natuurlijk veel geld! De onderhoudsploeg bestaat op dit moment uit een klein groepje enthousiaste mannen, via een groepsapp hebben we veel contact met elkaar. 

  In de zomer, als het gras is ingezaaid en de zon lekker schijnt, moesten we continue beregenen om het gras groen te houden. Met onze mooie nieuwe regenhaspel was dit geen probleem. Drie keer per dag moet er iemand naar de velden toe om de regenhaspel weer op een ander veld te zetten. We kunnen natuurlijk nieuwe vrijwilligers gebruiken voor deze functie!

  Als het seizoen begint en de velden er weer top bij liggen geeft mij dat veel voldoening. Tijdens het voetbalseizoen heb ik veel contact met een aantal vrijwilligers over het wekelijks onderhoud. We hebben een mooie groep vrijwilligers die dit willen doen, maar extra mensen zijn dus zeker welkom.

   

  Waarom vrijwilliger worden? | Interview Henri Scholten

  Je krijgt zoveel energie van de jeugd

  Als jeugdvoorzitter is Henri Scholten alweer vier jaar actief bij vv Winkel. Maar ook daarvoor deed hij al vrijwilligerswerk voor de club. "De meeste energie haal ik uit de activiteiten die worden georganiseerd vanuit het jeugdbestuur. Je krijgt daar zoveel plezier en waardering voor terug van die kinderen!"

  Handen nodig
  "Als jeugdvoorzitter heb ik de eer om met deze mensen samen te mogen werken. Samen organiseren wij leuke activiteiten zoals een bingomiddag en het jeugdkamp. Daarnaast verzorgen wij alle taken die het voetbal op een zaterdag mogelijk moeten maken: bestuursdiensten, scheidsrechters, trainingsmiddelen, kleding, zaalcompetitie, toernooitjes en maatschappelijke stages. Ik merk wel: eigenlijk hebben we overal extra handen nodig!"

  Veel energie
  "Ik krijg zoveel energie van alle ontwikkelingen die ik in de afgelopen jaren in het team heb gezien. Hoeveel tijd je er aan kwijt bent ligt natuurlijk volledig aan jezelf. Als jeugdvoorzitter ben ik 2 tot 4 uur per week met vv Winkel bezig, maar er zijn genoeg taken die minder of juist meer tijd kosten. Alles is mogelijk en aan iedereen hebben we ook behoefte eigenlijk. Wat volgens mij nu het belangrijkste is voor de club: de zoektocht naar technische trainers en scheidsrechters die de jeugd boven de 13 kan begeleiden op trainingsavonden en wedstrijddagen. Dan kan de club de jeugd laten voetballen, daarvoor zitten ze tenslotte ook op voetbal."

  Veel mogelijkheden
  "Iedere vrijwilliger kan iets voor de club betekenen, je hoeft echt niet alles alleen te doen. Dus is er iets waar je goed in bent en wil je dat graag met de club delen? Kom langs, zoek de bestuurskamer op zaterdag eens op en stel je vragen."